vlašákOlej lisovaný z jader Vlašských ořechů:

Olej z vlašského ořechu je jeden z nejdokonalejších a nejvýživnějších olejů vůbec… Když se řekne vlašské ořechy, hned si představíme něco extra zdravé, a to právě vlašský olej určitě je. Olej z vlašského ořechu je nerafinovaný a lisovaný hned za studena. Olej neochuzujeme filtrací, ale čistíme pozvolnou sedimentací. Je to ta nejvyšší kvalita což může být.

Vlašský olej má jemně oříškovou chuť, je vhodný do sladkých pokrmů (jogurt, kaše, tvaroh, koktejl, ovocný salát) ale využít jej můžete klidně i do “slané” kuchyně. Olej z vlašských ořechů obsahuje samý tuk, podobně jako každý olej, ale přesto je tento tuk zdravý, a dokonce až léčivý. Pravidelnou konzumací vlašského oleje si umíte zvýšit sílu svého zdraví a preventivně se uchránit od mnoha onemocnění.

V kuchyni:

Tento olej se v kuchyni používá hojně do zálivek zeleninových salátů, kde je oblíben pro své okouzlující aroma a výraznou chuť.

Pro regeneraci organismu a zdraví životní styl:

Zejména díky vysokému obsahu esenciálních mastných kyselin, lecitinu, fosforu a vitamínu B6. Ořechový olej je dále plný vitamínu E, B, A, C, P, z minerálních látek je zastoupen hořčík, měď, kobalt, vápník, fosfor nebo jód. Je cenným zdrojem omega-3 a omega-6 mastných kyselin, které chrání srdce a cévy. Přestože má olej vysokou energetickou hodnotu, je vhodným doplňkem při zdravém hubnutí. Obsahuje menší množství sacharidů, zato až 14,3 % kvalitních rostlinných bílkovin. Proteiny potřebuje tělo především k růstu svalů, jejichž celkový objem se podílí na hodnotě bazálního metabolismu. Když ořechový olej kombinujete s luštěninami a obilninami, zvyšujete tím využitelnou hodnotu bílkoviny na úroveň bílkoviny živočišné.

Balení:

Olej z Vlašských ořechů HANYS plníme do obalu z tmavého skla, opatřeného olejovou nálevkou a šroubovým uzávěrem o objemu 0,25l.

Dávkování:

Vnitřně – ráno (nalačno) a večer (před spaním) jednu čajovou lžičku, studená kuchyně-podle chuti a množství jídla, venkovní použití – podle potřeby.

 

 

POSTUP

Červenou řepu omyjeme. Vložíme na alobal, polijeme naším olivovým olejem, osolíme a zabalíme. Pečeme v troubě do měkka.

Necháme vychladit, řepu oloupeme a vložíme do marinády z balzamikového octa, cukru, soli a koření. Necháme v lednici přes noc.

Druhý den červenou řepu vyjmeme z marinády, osušíme a na nářezovém stroji nakrájíme na tenké plátky.

Kozí sýr vložíme na pečící papír, vložíme pod grill a zapečeme dozlatova.

Plátky řepy rozložíme na talíř, přidáme kozí sýr a pokapeme Hanys olejem z Vlašských ořechů Ozdobíme čerstvou rukolou.