Dýňový protein je vyroben z částečně odtučněných dýňových semínek, z kterých vyrábíme náš olej lisovaný za studena. Semínka tedy nejsou pražena a ani solena. Kromě pořádné dávky kvalitních bílkovin tělu poskytne také minerální látky a vitamíny.
Dýňová semínka, ze kterých se dýňový protein vyrábí, jsou velmi bohatá na minerální látky, jako jsou zinek, fosfor, hořčík, mangan, železo a měď. Nezaostávají ani v obsahu vitamínů, jsou zdrojem vitamínů skupiny B a vitamínu E. Jejich důležitou vlastností je vysoká koncentrace kvalitní bílkoviny, té ve 100 g semínek obsahuje minimálně 50 g. Právě tuto charakteristiku dýňových semínek využíváme ve svůj prospěch a vyrábíme dýňový protein vhodný nejen pro vegany a vegetariány, ale obecně všechny sportovce a zastánce zdravého životního stylu.
Použití: Dýňový protein stačí jednoduše smíchat s vodou, lepší chuti dosáhnete například smícháním s kokosovým mlékem, nebo rozmixováním s banánem a kakaem. Doporučujeme ho přidat do jogurtu, kaše nebo použít k výrobě proteinových tyčinek. Při vaření díky krásně zářivé barvě zpestří pokrmy i esteticky, hodí se například do slaných pokrmů, můžete jím částečně nahradit běžnou mouku. Skvělý je do nádivek, dipů, do pesta nebo na dresinky a pomazánky.